utorak, 30. travnja 2019.

ŠIBENSKI PREZIMENIK na Veliki je četvrtak „planuo“ u gotovo 4000 primjeraka za samo četiri sata!



Završnu, osmu knjigu, iz mojeg cjelovita projekta o šibenskom identitetu i njegovoj skoroj sudbini, pod naslovom „Šibenski prezimenik“, na svim prodajnim mjestima u Šibeniku, njegovim otocima, te u priobalju od Pirovca i Murtera do Rogoznice, i u zaleđu do Skradina, Drniša i Perkovića, na Veliki je četvrtak, kupujući „Šibenski list“, na dar preuzelo gotovo 4000 čitatelja za samo četiri prijepodnevna sata. Tako je nadmašen lanjski rekord, kada je završnu verziju mojeg Velikog rječnika šibenskih riči u istom četverosatnom prijepodnevnom roku na širem šibenskom području na dar preuzelo blizu 3500 čitatelja. Treba li ikog podsjetiti, da je riječ o knjigama sa sadržajem za koji može biti zainteresirano samo uže, lokalno  tržište, i to u vremenu opće krize knjige i čitanosti svih vrsta štiva (izvan svakidašnje lektire sa društvenih mreža).


ŠIBENSKI BESTSELERI: Ostale knjige iz spomenuta osmoknjižja na tržište su izlazile u klasičnoj prodaji, pa je tako prvo izdanje Velikog rječnika šibenskih riči iz 2006. i 2007. (ras)prodano u ukupno 2000 primjeraka, Šibenski teštamenat iz 2009. u 1000 primjeraka, Šibenska filozofija s kraja 2009. u 900 primjeraka, Šibenska likaruša iz 2013. u 400 primjeraka i Europski Šibenik u 500 primjeraka. Za sve zainteresirane čitatelje izvan Šibenika, Zagreba i Hrvatske, koji nisu i neće biti u mogućnosti kupiti ili preuzeti na dar tih osam sadržajno povezanih knjiga još 2012. sam otvorio internetski Šibenski brevijar, kao i malu internetsku Knjižaru Jakovljević, na kojima se trajno nalaze širi izvaci iz svih tih knjiga. Pojedinačnih posjeta i čitanja članaka s tih internetskih adresa od 2012. do 2019. bilo je ukupno više od 70.000, s tim što je manje od polovine bilo iz Hrvatske, a većina iz niza europskih zemalja i iz Amerike.

NARUDŽBE: Preostali broj neprodanih i doštampanih knjiga: završnu verziju Rječnika iz 2018., Šibensku likarušu, Šibensku filozofiju i Europski Šibenik moguće je naručiti na adresu: ivojakovljevic9999@gmail.com (uz plaćanje pouzećem, uz popust, s tim što autor snosi troškove dostave).